20
Sun, Jul
406 New Articles

Τζον Συτιλίδης στο parapolitika.gr: Η Γκίλφοϊλ έχει την εμπιστοσύνη του Τραμπ και μπορεί να ενισχύσει την Ελλάδα στη Μεσόγειο - Η Κρήτη είναι το νέο πεδίο πίεσης της Τουρκίας

Τζον Συτιλίδης στο parapolitika.gr: Η Γκίλφοϊλ έχει την εμπιστοσύνη του Τραμπ και μπορεί να ενισχύσει την Ελλάδα στη Μεσόγειο - Η Κρήτη είναι το νέο πεδίο πίεσης της Τουρκίας

Πολιτικη
Τζον Συτιλίδης στο parapolitika.gr: Η Γκίλφοϊλ έχει την εμπιστοσύνη του Τραμπ και μπορεί να ενισχύσει την Ελλάδα στη Μεσόγειο - Η Κρήτη είναι το νέο πεδίο πίεσης της Τουρκίας
Για την προσωπικότητα της Αμερικανής νέας πρέσβειρας στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια του Κογκρέσου, μιλάει στο parapolitika.gr, ο Ελληνοαμερικανός Τζον Συτιλίδης, διευθυντής της Trilogy Advisors στην Ουάσιγκτον, πρώην σύμβουλος διπλωματίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ανώτερος συνεργάτης στο Foreign Policy Research Institute.

Διαβάστε: Κίμπερλι Γκιλφόϊλ: Ανοίγει τα χαρτιά της για την Ελλάδα - Τι είπε για εξοπλιστικά, αμυντικές δαπάνες, επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών και ενεργειακή συνεργασία


Ο κ. Συτιλίδης κλήθηκε επίσης να αναλύσει στο parapolitika.gr τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο, την αμερικανική διπλωματική σκακιέρα όπως κινείται μέσω των ερευνών για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα, τον ρόλο της Τουρκίας και πώς μπορεί να αποκοπεί από τις διεκδικήσεις της στο Λιβυκό Πέλαγος. Ο έμπειρος αναλυτής αναφέρεται και σε μία ενδεχόμενη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ντόναλντ Τραμπ, η οποία μπορεί να «σφυρηλατήσει μια ακόμη στενότερη εταιρική σχέση», όπως υποστηρίζει.

sytilidis


Στην τελική ευθεία για την άφιξή της στην Ελλάδα βρίσκεται η νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα, μετά και την ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας, που απομένει για την ολοκλήρωση του διορισμού της. Πιστεύετε ότι θα είναι εξίσου θετική απέναντι στα ζητήματα της Ελλάδας, όσο αντίστοιχα ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα;

Δεδομένης της θέσης της Ελλάδας ως μείζονος συμμάχου στο ΝΑΤΟ σε μια από τις πιο επικίνδυνες, γεμάτες συγκρούσεις γειτονιές του κόσμου, η διαδικασία επικύρωσης της κ. Γκίλφοϊλ από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας υποβλήθηκε αναγκαστικά σε μια πιο ευαίσθητη γεωπολιτικά και, ως εκ τούτου, πιο αυστηρή διαδικασία ελέγχου από ό,τι οι περισσότεροι υποψήφιοι πρέσβεις. Αυτό περιλαμβάνει ενδελεχή έρευνα για τα οικονομικά της στοιχεία που περιγράφουν λεπτομερώς το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία, τις υποχρεώσεις, τις επενδύσεις και τα δώρα της και διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν προσωπικές ή επαγγελματικές συγκρούσεις συμφερόντων, ηθικά ζητήματα ή αμφιλεγόμενες διασυνδέσεις. Επιπλέον, πριν από την άφιξή της στην Ελλάδα, θα λάβει υψηλού επιπέδου και άκρως απόρρητη διαβάθμιση ασφαλείας, πολλαπλές διαβαθμισμένες ενημερώσεις για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η κ. Γκίλφοϊλ απολαμβάνει μια μακροχρόνια σχέση με τον Πρόεδρο Τραμπ, η οποία χρονολογείται από την πρώτη εκλογή του ως Προέδρου το 2016 και τη μετάβαση του στην πρώτη διακυβέρνηση. Η κ. Γκίλφοϊλ ήταν μια αιχμηρή, εξαιρετικά ευφυής, ικανή και ενεργητική υποστηρίκτρια του τότε υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ. Δεδομένης της ισχυρής παρουσίας της στα μέσα ενημέρωσης, της ιδεολογικής ευθυγράμμισής της με τις πολιτικές του απόψεις, έγινε γρήγορα μία από τις ισχυρές υποψήφιες τον Οκτώβριο του 2016 για τη θέση του Γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου. Επιπλέον, ο γιος της Ρόναν είχε συμμαθήτρια στο σχολείο τη διάσημη πλέον εγγονή του προέδρου Τραμπ, Κάι.


Λόγω του μακροχρόνιου συμβολαίου της ως σχολιάστρια ειδήσεων στο FOX News, η κ. Γκίλφοϊλ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί τη θέση στον Λευκό Οίκο τόσο στα τέλη του 2016 όσο και ξανά τον Μάιο του 2017 κατά τη διάρκεια ενός ανασχηματισμού στην ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Όπως είναι πλέον γνωστό, έχει στο τηλέφωνό της τον προσωπικό αριθμό κινητού του Προέδρου Τραμπ, αν και θα ήταν εξαιρετικά σπάνιο για έναν πρέσβη να ξεπεράσει τον υπουργό Εξωτερικών για να επικοινωνήσει απευθείας με έναν Πρόεδρο, εκτός από την πιο ακραία περίπτωση διπλωματικής επείγουσας ανάγκης.

Η υποκείμενη σημασία εδώ είναι η προσωπική εμπιστοσύνη του Προέδρου Τραμπ στην Κίνπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα και - μέσω της Αθήνας - σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής. Η ίδια κατέστησε επίσης σαφές, στην ομαλή ακρόαση για την επιβεβαίωσή της, ότι η αμυντική συνεργασία και οι ενεργειακοί δεσμοί θα βρίσκονται στο επίκεντρο της διπλωματικής της ατζέντας.


Απαντώντας σε ερωτήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Τζέιμς Ρις και του Δημοκρατικού Κρις Βαν Χόλεν, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενθαρρύνεται να συντονιστεί στενά με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ στην Άγκυρα για να διασφαλίσει ότι οι πολλαπλές απειλές και προκλήσεις της Τουρκίας προς την ελληνική εδαφική κυριαρχία που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και τα χωρικά ύδατα, τον εναέριο χώρο, την περιοχή πληροφοριών πτήσεων, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τώρα στη θάλασσα της Κρήτης δεν θα μεταφερθούν σε σύγκρουση μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Αυτή η συνεργασία με τον ομόλογό της στην Άγκυρα θα μπορούσε να επεκταθεί και στο ζήτημα της Συρίας σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια τόσο της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας όσο και της κουρδικής μειονότητας στην ταλαιπωρημένη αυτή χώρα.

Αναμένω επίσης ότι η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο του περιφερειακού χαρτοφυλακίου της, δεδομένης της θέσης του Ισραήλ ως μιας ακμάζουσας δημοκρατίας που είναι επίσης πλέον η κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη της Μέσης Ανατολής, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία, τη γνώση και την επιχειρηματική εξειδίκευση.
Η έμφαση που δίνει η κ. Γκίλφοϊλ στην ανάπτυξη του «Κάθετου Διαδρόμου» αποτελεί σημαντική ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της Ελλάδας στην ευρύτερη Ευρώπη. Προβλέπω ότι θα μπορούσε να προωθήσει τη διεύρυνση της τρέχουσας «Πρωτοβουλίας των τριών θαλασσών» σε μια «Πρωτοβουλία των έξι θαλασσών», με την οποία η Ελλάδα θα συνδέει υλικοτεχνικά τους γείτονές της στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη με το Αιγαίο, το Ιόνιο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, διπλασιάζοντας άμεσα τη θαλάσσια εμβέλεια αυτής της κρίσιμης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας. Τώρα που η ακρόαση για την επιβεβαίωσή της ολοκληρώθηκε ομαλά, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι σε θέση να είναι μια εξαιρετική πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αναμένω σύντομα τη σύσταση της επιτροπής προς την ολομέλεια της Γερουσίας για την έγκρισή της. Εάν δεν υπάρξουν διακοπές στο νομοθετικό ημερολόγιο της Γερουσίας, θα πρέπει να εγκριθεί εντός λίγων εβδομάδων και να φτάσει στην Αθήνα το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να ξεκινήσει την θητεία της με γνώμονα την πολιτική. Μαζί της θα είναι ο επερχόμενος αναπληρωτής αρχηγός αποστολής Τζόσουα Χακ, πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών που επέβλεπε την αμερικανική πολιτική για τη Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο. Πρόκειται για έναν ικανό και έμπειρο επαγγελματία διπλωμάτη με εκτεταμένη πολιτική γνώση της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Ως προς τα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα, πιστεύετε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί στα θαλάσσια οικόπεδα της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε, παρά του ότι το τουρκολυβικό μνημόνιο απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα ως «παράνομο και άκυρο»; Η Άγκυρα επιθυμεί πολύ σοβαρά να εδραιώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική επιρροή στη Λιβύη, καθώς και να ενισχύσει τους ενεργειακούς δεσμούς της με την πλούσια σε υδρογονάνθρακες χώρα. Η Τουρκία διαθέτει ήδη στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ και τη Σομαλία, ενώ η στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης στην Τρίπολη και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη. Το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Λιβύης προκαλεί σύγχυση εδώ και δεκαετίες, ιδίως δεδομένης της έμφασης της Αθήνας να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση νότια της Γαύδου και όχι της νότιας ακτογραμμής της Κρήτης, ώστε να μεγιστοποιηθεί η διαπραγματευτική επιρροή της Ελλάδας. Το θέμα περιπλέκεται από την έξαρση της παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη προς την Κρήτη, που προκάλεσε την πρόσφατη αλλαγή της πολιτικής ασύλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» αποσκοπεί στην υπονόμευση της θαλάσσιας κυριαρχίας της Ελλάδας υπό πολυδιάστατη σκοπιά, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Κύπρου, και τώρα και πάλι στη θάλασσα της Κρήτης. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα σε μια σειρά διπλωματικών πιέσεων που εκπορεύονται από την Άγκυρα εναντίον της Αθήνας και χρονολογούνται από το 1973, όταν η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου αναδείχθηκε σε σοβαρή διπλωματική διαφορά μεταξύ των γειτονικών συμμάχων του ΝΑΤΟ. Παραλίγο να ξεσπάσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο τον Ιανουάριο του 1996 για το ζήτημα των Ιμίων, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε μια σειρά από εδαφικές αμφισβητήσεις «γκρίζων ζωνών» από την Άγκυρα κατά της καθιερωμένης ελληνικής κυριαρχίας σε περισσότερα από 100 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Η απόρριψη του τουρκο-λιβανικού μνημονίου από τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» έχει νόημα μόνο όσο υπάρχει η ικανότητα και η βούληση της Ελλάδας ή μιας άλλης δύναμης να επιβάλει το διεθνές δίκαιο. Η ειρηνική διπλωματία πετυχαίνει μόνο όταν όλα τα μέρη σέβονται το κράτος δικαίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αθήνα ίσως χρειαστεί να εξετάσει τους διάφορους μοχλούς της καταναγκαστικής και της πιο μυώδους διπλωματίας για να επιτύχει τους πολιτικούς, εμπορικούς και νομικούς της στόχους στη θάλασσα της Κρήτης.


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε δεύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου νότια της Κύπρου. Τα κοιτάσματα αυτά στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των χωρών της ΕΕ; Στην περίπτωση αυτή αλλάζει η γεωστρατηγική απέναντι στην Τουρκία η οποία θέτει συνεχώς εμπόδια σε οποιαδήποτε ελληνοκυπριακή κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ναι, αλλά με διπλωματική και εμπορική προσοχή. Η ExxonMobil είναι μία από τις σημαντικότερες ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως και η Qatar Energy είναι ο κορυφαίος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δύο εξαιρετικούς εταίρους παγκόσμιας κλάσης για την δυνητική ανάπτυξη αυτής της νέας ανακάλυψης φυσικού αερίου. Ωστόσο, η διαδικασία εμπορικής ανάπτυξης είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και αβέβαιη, καθώς οι μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να επιβάλουν την επανεξέταση του τρέχοντος σχεδιασμού και των προσδοκιών. Από διπλωματικής άποψης, είναι σημαντικό η κυβέρνηση Τραμπ να μεταφέρει την πολιτική της υποστήριξη στην περιφερειακή ανάπτυξη υγροποιημένου φυσικού αερίου για πρόσθετο ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. Στις αρχές του 2022, η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσιοποίησε απερίσκεπτα την απροθυμία της να υποστηρίξει πολιτικά το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου 3+1 Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, λόγω ιδεολογικής αντίθεσης στην ανάπτυξη νέων υποδομών υδρογονανθράκων, αλλά και σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να πείσει την Τουρκία να γίνει πιο υπεύθυνος παράγοντας στην περιοχή.

Εάν η Ουάσιγκτον θέλει σοβαρά να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες να απεξαρτήσουν την οικονομία τους στο μέτρο του δυνατού από την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί. Ο ιδιωτικός τομέας - και όχι οποιαδήποτε κυβέρνηση- θα καθορίσει τελικά αν μπορεί να προχωρήσει, αλλά το μήνυμα υποστήριξης της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να στείλει ένα ισχυρό θετικό μήνυμα στους δυνητικούς επενδυτές και την απαραίτητη ώθηση στην Άγκυρα ότι η διπλωματική απομόνωση που έχει προκαλέσει η ίδια στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να επανεξεταστεί σοβαρά και να ανατραπεί. Διαφορετικά, η γεωπολιτική ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο που θα έπρεπε να παράγει ευρύτερη ευημερία και σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή θα μπορούσε να διαταράξει τη λεπτή ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ενεργειακών εταίρων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ από τη μία πλευρά και της Τουρκίας, που ανταγωνίζεται αυτές τις πρόσθετες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων και δυσανασχετεί για την αυτοπροκαλούμενη απομόνωσή της, από την εξωτερική πλευρά.


Βρίσκεστε στο κέντρο των διπλωματικών διεργασιών στην Ουάσιγκτον. Πώς κρίνετε τις ενισχυμένες σχέσεις Τραμπ - Ερντογάν και πώς επηρεάζουν -αν επηρεάζουν- τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Θα ήθελα να σχολιάσετε επίσης ότι ακόμη δεν έχει οριστεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να έχει μια ισχυρή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Παρά την ολοένα και πιο αναξιόπιστη θέση της ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας για πολλά εθνικά, γεωοικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη νότια Ευρώπη, την Ευρασία, τις περιοχές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, την Κεντρική Ασία και ολόκληρη την Αφρική. Σε πολλά από αυτά τα ζητήματα, η Ουάσιγκτον δεν έχει παρά να συμβουλεύεται την Άγκυρα για τις πολιτικές της εισροές, την εμπειρία της και την ελπιδοφόρα συνεργασία της. Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ο στρατηγικός σύμμαχος όπως τον αντιλαμβανόταν κάποτε η Ουάσιγκτον είναι υπαρκτός, αλλά ανεπαρκής. Υπάρχουν πολλές χώρες σε αυτή την επικίνδυνη περιοχή του κόσμου, όπου οι περισσότερες χώρες δεν συμμερίζονται τις δυτικές ιουδαιοχριστιανικές έννοιες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ατομικών ελευθεριών, με τις οποίες η Ουάσιγκτον και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναγκαστικά αλληλοεπιδρούν και συνεργάζονται.

Είμαι βέβαιος ότι την κατάλληλη στιγμή τόσο για τον πρόεδρο Τραμπ όσο και για τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν την ισχυρή και διαρκή στρατηγική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και να σφυρηλατήσουν μια ακόμη στενότερη εταιρική σχέση για να αντιμετωπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα πολλά απαιτητικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο τόξο της κρίσης όπου βρίσκεται η Ελλάδα. Όταν η Ουάσιγκτον πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πολυμέτωπο πόλεμο του Ιράν κατά του Ισραήλ, αλλά και τις επιθέσεις κατά της παγκόσμιας ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα που απειλούν πλοία υπό ελληνική σημαία, καθώς και την αυξανόμενη μεταναστευτική κρίση από τη Λιβύη, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας των εθνικών συνόρων έναντι εξωτερικών απειλών, η συνάντηση των συμμαχικών ηγετών αναμένεται να είναι πολύ γόνιμη και αμοιβαία επωφελής.

Content Original Link:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παραπολιτικα -Διεθνή

" target="_blank">

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παραπολιτικα -Διεθνή

Top Stories

Grid List

Πλεύρης: Σε καθεστώς εγκλεισμού και επιστροφής οι 247 μετανάστες από Λιβύη

Πολιτικη

Πλεύρης: Σε καθεστώς εγκλεισμού και επιστροφής οι 247 μετανάστες από Λιβύη

Καύσωνας: Έκτακτη σύσκεψη συντονισμού υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ

Πολιτικη

Καύσωνας: Έκτακτη σύσκεψη συντονισμού υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμος ενόψει καύσωνα: Αυξημένη ετοιμότητα και έκτακτα μέτρα από Πολιτική Προστασία, Στρατό, ΑΔΜΗΕ και ΕΜΥ

Πολιτικη

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμος ενόψει καύσωνα: Αυξημένη ετοιμότητα και έκτακτα μέτρα από Πολιτική Προστασία, Στρατό, ΑΔΜΗΕ και ΕΜΥ

ΝΔ: Ο Νίκος Φαραντούρης συνεχίζει να προκαλεί, ο ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ: Ο Νίκος Φαραντούρης συνεχίζει να προκαλεί, ο ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά

Μητσοτάκης: Δυναμική είσοδος της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο υποδομών με παραγωγή γαλλίου στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Δυναμική είσοδος της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο υποδομών με παραγωγή γαλλίου στην Ελλάδα

Νέοι ισχυρότεροι κανόνες εποπτείας των τραπεζών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι ισχυρότεροι κανόνες εποπτείας των τραπεζών

Κεφαλογιάννης στον ΣΚΑΪ: Μειωμένα κατά 90% - 95% τα καμένα δάση φέτος

ΕΠΙΧEIΡΗΣΕΙΣ

Κεφαλογιάννης στον ΣΚΑΪ: Μειωμένα κατά 90% - 95% τα καμένα δάση φέτος

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο - Κάτι ξέρει

ΕΠΙΧEIΡΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο - Κάτι ξέρει

Η πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα το 2025: Τάσεις, Επιδόσεις και Προκλήσεις

ΕΠΙΧEIΡΗΣΕΙΣ

Η πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα το 2025: Τάσεις, Επιδόσεις και Προκλήσεις

«Θέλω να τραγουδήσω απόψε!»: Η Κέλι Κλάρκσον δεν χαλάει χατίρι στην κόρη της - Η συγκινητική στιγμή στην συναυλία της

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

«Θέλω να τραγουδήσω απόψε!»: Η Κέλι Κλάρκσον δεν χαλάει χατίρι στην κόρη της - Η συγκινητική στιγμή στην συναυλία της

Ζαχαριάδης: Έξι χρόνια μετά οι μόνοι φάκελοι που έχουμε στη Βουλή είναι οι δικογραφίες για τα σκάνδαλα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ζαχαριάδης: Έξι χρόνια μετά οι μόνοι φάκελοι που έχουμε στη Βουλή είναι οι δικογραφίες για τα σκάνδαλα

Ποινή φυλάκισης σε 54χρονο που αυτοϊκανοποιήθηκε δύο φορές σε σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης σε 54χρονο που αυτοϊκανοποιήθηκε δύο φορές σε σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης

Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο: Γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ιστορία

Διεθνη

Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο: Γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ιστορία

Κατεχόμενα: Συνελήφθησαν 5 Ελληνοκύπριοι για κατασκοπεία

Διεθνη

Κατεχόμενα: Συνελήφθησαν 5 Ελληνοκύπριοι για κατασκοπεία

Πεσκόφ: Έτοιμος ο Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνη

Πεσκόφ: Έτοιμος ο Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αγορες Χρημα

Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών

Wall Street: Πτώση για Dow μετά τις πιέσεις Τραμπ για νέους δασμούς

Αγορες Χρημα

Wall Street: Πτώση για Dow μετά τις πιέσεις Τραμπ για νέους δασμούς

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση ενόσω οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ρωσία

Αγορες Χρημα

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση ενόσω οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ρωσία

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι μόνοι φάκελοι στη Βουλή είναι από τα σκάνδαλα της ΝΔ

Καθημερινα

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι μόνοι φάκελοι στη Βουλή είναι από τα σκάνδαλα της ΝΔ

Συμβουλές για τον καύσωνα από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ – Τι πρέπει να προσέξουν οι καρδιοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες

Καθημερινα

Συμβουλές για τον καύσωνα από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ – Τι πρέπει να προσέξουν οι καρδιοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες

Ο καύσωνας οδήγησε τον κόσμο στη θάλασσα: Γέμισαν οι παραλίες

Καθημερινα

Ο καύσωνας οδήγησε τον κόσμο στη θάλασσα: Γέμισαν οι παραλίες