Πώς να διατηρήσεις το καρπούζι φρέσκο για περισσότερες ημέρες
Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά δυστυχώς δεν διατηρείται φρέσκο για πολύ μόλις κοπεί. Αν θες να απολαύσεις κάθε φέτα του μέχρι την τελευταία σταγόνα χωρίς να χαλάσει, τότε ακολούθησε αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό tip:
Τι θα χρειαστείς:
1 σκελίδα σκόρδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεμβράνη τροφίμων ή αεροστεγές δοχείο
Πρόσβαση σε ψυγείο 3–6°C
Τοποθέτησε μια σκελίδα σκόρδο κοντά στο κομμένο καρπούζι.Το σκόρδο διαθέτει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στο να καθυστερήσει η ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν αλλοίωση.
Κάλυψε καλά την επιφάνεια κοπής με μεμβράνη τροφίμων ή αποθήκευσε το καρπούζι σε αεροστεγές δοχείο. Αυτό προστατεύει τη σάρκα του φρούτου από την αφυδάτωση και την απορρόφηση ανεπιθύμητων οσμών από το ψυγείο.
Διατήρησέ το στο ψυγείο, σε θερμοκρασία μεταξύ 3 και 6 βαθμών Κελσίου, που είναι ιδανική για φρούτα κομμένα.
Το καρπούζι σου θα παραμείνει δροσερό, ζουμερό και γευστικό για 3–4 ημέρες παραπάνω απ’ ό,τι συνήθως!
Content Original Link:
" target="_blank">