Πώς οι Αμερικανοί αγρότες συγκομίζουν 9,3 εκατ. τόνους φράουλες;
«Η φράουλα στις ΗΠΑ συγκομίζεται κυρίως με το χέρι από έμπειρους εργάτες, σε ένα σύστημα που συνδυάζει τεχνολογία και ανθρώπινη εργασία. Η Καλιφόρνια ηγείται στην παραγωγή, με έμφαση στη φρεσκάδα και την ταχεία διανομή. Παρά τις προκλήσεις, η χώρα παραμένει παγκόσμιος ηγέτης στη φραουλοκαλλιέργεια».
Η συγκομιδή φράουλας στις ΗΠΑ δεν είναι απλώς μια αγροτική δραστηριότητα, είναι μια πραγματική επιχείρηση με παραγωγική δυνατότητα εκατομμυρίων τόνων που συνδυάζει την ανθρώπινη δεξιοτεχνία με την τεχνολογία αιχμής.
Το εντυπωσιακό βίντεο της Business Insider μας μεταφέρει σε απέραντες εκτάσεις με καλλιέργεια φράουλας που βρίσκονται στην Καλιφόρνια, προσφέροντας μια εικόνα σε εμάς για το πως οι αγρότες κατορθώνουν να συλλέξουν 9,2 εκατομμύρια τόνους φράουλες κάθε ετησίως!
Περισσότερο από το 90% της αμερικανικής παραγωγής φράουλας προέρχεται από την Καλιφόρνια. Το κλίμα της περιοχής, με τις ήπιες θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια, είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της φράουλας με ταυτόχρονη υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και άρωμα, με αποτέλεσμα να παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Η φράουλα είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο φρούτο που δεν αντέχει τη σκληρή μεταχείριση και για αυτό η συγκομιδή γίνεται ακόμη αποκλειστικά με το χέρι από χιλιάδες έμπειρους εργάτες όπου και όταν αυτοί τελικά είναι διαθέσιμοι.
Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι «χειρωνακτική» με την παραδοσιακή έννοια: οι αγρότες χρησιμοποιούν εξειδικευμένα κινούμενα μηχανήματα με σκίαστρα, τραπέζια και μεταφορικές ταινίες που διευκολύνουν τη γρήγορη και ασφαλή συλλογή των φρούτων. Οι εργάτες συλλέγουν τις φράουλες και τις τοποθετούν απευθείας σε τελάρα ή εμπορικές συσκευασίες, μειώνοντας τον χρόνο και τον κίνδυνο αλλοίωσης κατά το μέγιστο δυνατό.
Ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της διαδικασίας είναι η διατήρηση της φρεσκάδας μετά τη συγκομιδή. Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο παρακάτω, μόλις γεμίσουν τα τελάρα, οι φράουλες οδηγούνται άμεσα σε ψυκτικούς θαλάμους κοντά στα χωράφια. Εκεί, η θερμοκρασία πέφτει στους 0-2°C για να σταματήσει η ωρίμανση και να παραταθεί η
Content Original Link:
" target="_blank">