Το χρηματιστήριο τιμών στο βούτυρο - Γιατί παίρνουν... φωτιά τα κρουασάν
Στα αρτοποιεία Mamiche στο 9ο και 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, τα διάσημα “pains au chocolat” και κρουασάν εξαρτώνται από ένα βασικό αλλά όλο και πιο σπάνιο συστατικό – το βούτυρο.
Ο τακτικός προμηθευτής του αρτοποιείου δεν μπορεί πλέον να παρέχει σταθερή ροή γαλλικού beurre de tourage, ένα είδος πλακέ βουτύρου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των γλυκών. Η Mamiche έψαξε αλλού για να εξασφαλίσει τη σταθερή ροή γλυκών από τους φούρνους της, αλλά αυτό έχει κόστος.
Οι τιμές για το βούτυρο
Οι τιμές του βουτύρου στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παραμένουν κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο τέλος
Content Original Link:
" target="_blank">