Από τα μακαρόνια με φράουλες μέχρι τον ελληνικό φραπέ: Τι τρώνε στην Ευρώπη για να δροσιστούν
Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια της, τα παραδοσιακά δροσιστικά ροφήματα και γεύματα κάθε χώρας αναδεικνύονται όχι μόνο ως μέσο ανακούφισης από τη ζέστη, αλλά και ως φορείς πολιτιστικής ταυτότητας.
Από την παγωμένη σούπα της Πολωνίας μέχρι το τα γλυκά βότανα της Γερμανίας, και από την ιταλική grattachecca έως τον ελληνικό φραπέ, η γαστρονομία γίνεται ο καλύτερος τρόπος να «παλέψει» κανείς τον καύσωνα, σύμφωνα με τον Guardian.
Ιταλία: Grattachecca και Granita
Στη Ρώμη, η grattachecca αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα την απάντηση των κατοίκων της Αιώνιας Πόλης στην αποπνικτική ζέστη.
Παρασκευάζεται
Content Original Link:
" target="_blank">