Ταΐζοντας τους αλευροσκώληκες σαν... βασιλιάδες!
Αυτά μου λέει τηλεφωνικά και με εκπλήσσει ο Δρ Νίκος Κρίγκας, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, υποδεικνύοντας έναν καινοτόμο τρόπο εκτροφής του κίτρινου αλευροσκώληκα που προορίζεται για πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας στην ανθρώπινη διατροφή και στις ζωοτροφές.
Και αυτή είναι η πρώτη φορά που οι προνύμφες του κίτρινου αλευροσκώληκα ή αλλιώς του σκαθαριού Tenebrio molitor L. (1758), του πρώτου είδους εντόμου που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κατανάλωση νέων τροφίμων και ζωοτροφών στην ευρωπαϊκή αγορά, εκτρέφονται και μεγαλώνουν σε υπόστρωμα χαρουπιού. Μέχρι σήμερα, η
Content Original Link:
" target="_blank">