Ανατροπή με νέα έρευνα: Το «ανθυγιεινό» τρόφιμο που προστατεύει από έμφραγμα και διαβήτη
Για χρόνια, οι wellness influencers και οι διατροφολόγοι έχουν «στοχοποιήσει» ένα κοινό μαγειρικό έλαιο, αντιμετωπίζοντάς το σχεδόν σαν τοξική ουσία που θα έπρεπε να βρίσκεται στα... καθαριστικά και όχι στην κουζίνα σας.
Ωστόσο, μια νέα μελέτη - που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής (American Society for Nutrition) - έρχεται να αμφισβητήσει αυτήν την καθιερωμένη άποψη.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι άτομα με υψηλά επίπεδα λινελαϊκού οξέος έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και διαβήτη τύπου 2, λόγω μειωμένων δεικτών φλεγμονής.
Το λινελαϊκό οξύ περιέχεται στα λεγόμενα «φυτικά έλαια» (seed oils),
Content Original Link:
" target="_blank">