Η τεχνητή νοημοσύνη «κάνει» λόμπινγκ σε Κογκρέσο και Λευκό Οίκο
Εταιρείες και επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης ενισχύουν τις πρακτικές λόμπινγκ στην Ουάσιγκτον, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στις κυβερνητικές πολιτικές γύρω από τη νέα τεχνολογία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, περισσότεροι από 500 οργανισμοί άσκησαν πιέσεις στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για τις ρυθμίσεις στην τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου. Ο αριθμός αυτός είναι ίδιος με το πρώτο εξάμηνο του 2024, αλλά έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2023.
«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι μόνο ένας τεράστιος δυνητικός πελάτης αλλά και ένας δημόσιος επικυρωτής των νέων τεχνολογικών προσεγγίσεων», δήλωσε ο Τόνι Σαμπ, επικεφαλής της πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη στη νομική εταιρεία DLA Piper και λομπίστας της OpenAI, της Boston Dynamics και άλλων εταιρειών. «Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν η κυβέρνηση θεωρούνταν συχνά εμπόδιο, η επιχειρηματική κοινότητα βλέπει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως βασικό εταίρο», πρόσθεσε.
Ο Σαμ Αλτμαν, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, δήλωσε σε ρυθμιστικές αρχές, αξιωματούχους και τραπεζίτες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα την Τρίτη πως «η κυβέρνηση πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την τεχνολογία» και ότι «θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα καλύτερα».
Η OpenAI άρχισε να ασκεί λόμπινγκ στην Ουάσιγκτον το 2023, δαπανώντας 380.000 δολάρια. Η εταιρεία έχει ήδη υπερτετραπλασιάσει την προσπάθειά της για άσκηση πίεσης, δαπανώντας 1,8 εκατ. δολάρια μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2025 για να επηρεάσει τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.
Οι προσπάθειες άσκησης επιρροής γίνονται καθώς οι Big Tech εταιρείες δαπανούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ετησίως σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης, στοιχηματίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία. Η Google, η Microsoft, η Amazon και η Meta πρωτοστατούν στην άσκηση πιέσεων για κυβερνητική υποστήριξη του κλάδου και για την κατασκευή τεράστιων κέντρων δεδομένων.
Πάντως, οι οργανισμοί που προσλαμβάνουν λομπίστες για την τεχνητή νοημοσύνη δεν προέρχονται μόνο από γιγαντιαίους τεχνολογικούς ομίλους αλλά περιλαμβάνουν και κατασκευαστές αυτοκινήτων, ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και εμπορικών ομάδων. Γιατροί, λογιστές και σκηνοθέτες ταινιών συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ εκείνων που ξεκινούν εκστρατείες άσκησης πίεσης.
Content Original Link:
" target="_blank">